Baby

Seawal kandungan berapa weeks kita mula rasa denyutan macam rasa kena lestik2 kat pusat tu yer. Excited mama ni, anak first. Hehe now baru 9week. Memang xda rasa apa yer. Takut2 jg rasa baby ada ke takda before this pernah alami keguguran 11week mengandung ektopik.

17 Balas

Sy ank first jgak.. Tpi 13week sy dh rsa mcm denyut2 Kt atas.. Kdg kt bawah.. Mcm sy blh rsa kedudukan dia.. Tpi sy xsure sy tnya mak, mak ckp tu dia.. Mula tu sy fikir jgak knapa perut sy rsa mcm ni.. Nurse Ada bgthu 16week nti akk rsa getaran dia.. Skg sy dh almost 16week.. Xsbar jgak nk rsa

9 weeks awal sgt. Sy dah 17 weeks pun masih blom rasa baby. Mgkin badan berisi. And tgk badan masing2. Ada awl ada lmbt. Ada 16, 17, ada 20 weeks ke atas. Sy pun penah ectopic detec time 5 weeks.

Saya masuk 18weeks baru rasa denyut baby.. And sekarang 28weeks hampir satu jam mesti dia kick mami dia😂 dalam tidur pun boleh terasa.. Semoga sis dan baby sihat❤️🥰

Sya dr 14 mnggu dah rasa denyut2 dan cam bubble2 dlm perut,angin ke apa tah..anak 1st juga..skrg dah 17 minggu,kekadang jer sya terasa mybe sbab sya byk gerak dan tak fokus..

4y ago

Tq

Sya skrg 9 week klau baring keadaan yg bertenang tnpa bnyi akn rasa denyutan

4y ago

itu nadi sis...insyaallah boleh rasa mcm bubble start 16w🙂

Sy 18w bru npk dia duk tendang . Biasa duk rasa denyutan biasa je

4y ago

Yer . Skrg mkin kuat . .duk main bola agknye🤭

Saya masa 21weeks bru rasa tu pn pelan je . Sabar dulu ye sis .

Sy nk msuk 20w baru rse gerak baby.9w awl lg masih kecik.

sy rasa start kndungan 4 bulan.. paling aktiv wktu mlm..

Saya masa 19w baru rasa baby kick. Tu pun haluss je.