7w4d tapi scan nampak baru 6w1d

Hi mommies, normal ke kalau scan kantung baru 6w1d.. tp ikut kiraan last period patut dah 7w4d? Scan pun nampak kantung saja tak nampak baby lagi. #firstbaby #pleasehelp

4 Balas

Normal. You kena ikut size scan. Kalau scan 6weeks mmg nmpak kantung je. 9weeks baru nampak janin. Dont think too much take care dear. Doakan yg baik2 je

Normal. Kalau period irregular akan ikut scan. Nak nampak baby 9 weeks ke atas. Sebab tu first scan disarankan buat pada minggu ke-9 dan ke atas☺️

1y ago

Macam tu.. sebab hari tu saya dah pergi scan masa 5w utk confirm pregnancy.. masa tu nmpk rahim menebal saja.. lps tu dr suruh dtg lg 2 minggu.. kali ne dr suruh dtg lg 3 mgu.. jd risau pula sy 😥

Normal je lagi2 period irregular. Saya scan 7w nmpak kantung size 5w5d, pastu repeat scan 9w nmpak dah janin and heartbeat

11mo ago

awak due date ikut tarikh scan atau tarikh period?

normal sis,jgn tlalu risau nt mgnggu emosi sis