Hi semua, boleh tak sesape bagitau pengalaman scan bape week baru nampak jantung??

Scan nampak jantung

18 Balas

Kalau ikut LMP, sy week 9 baru nampak jantung berkedip. mula nampak kantung, lepas seminggu nampak yolk sac, lepas seminggu nampak jantung. kdg berbeza minggu tu sebab beza waktu ovulasi kita.

saya scan masa baby cukup 8 weeks dah nampak baby and kelipan jantung, tapi kecik je baby. kalau nak clear sis scan masa 12 weeks. ni baby pun dah besar sikit

dr slalu sarankan scan slps 8wk. saya mula2 dulu pegi scan 8wk, baby nampak tapi blm detect heartbeat. slps 2 mggu pada 10wk,nampak jelas jantung & heartbeat

3y ago

dari ukuran janin tu dr estimate usia baby, saya punya kurang 2 hari je. masa scan tu akan ada EDD (estimated due date) tapi tarikh due tu dr anggaran je. sebab tu ada ibu2 yg bersalin x tepat pada EDD, bergantung kpd bila persenyawaan itu berlaku

12 minggu. msa scan 8week xnmpak lg. 10 week pun xnmpk lg. lps 12 minggu bru nmpak

Sy 6mggu scan swsta doc bgtau dh npk jntung

sy 6mggy scan doc kata da nmpk jntung

Sy 7 week dh dgr degupan jantung

saya 8weeks dh dh nmpk dan dgr 😬

Saya 8 weeks dah nmpk dan dgr

sy 8mgu bru nampak jantung