Ultrasound

Scan delay swasta 7minggu4hari 28dec Dan buka buku pink 30dec 5minggu4hari .. both scan vaginal pun nampak kantung sahaja tak nampak heartbeat.. first day last period 31oct ikut kiraan 8minggu++..cycle I tak teratur ..Rasa risau kena tunngu 2 minggu to repeat scan ..

2 Balas

Hai sis, sy pun mcm tu dlu. 7w -8w still xnmpk isi, cuma kantung. Doc ckp kantung mcm kosong. Sy scan 2 kali kat klinik yg sma, but still doc ckp kntung ksong & doc tu bg surat refer pakar. Tp sblum pegi jmpa pakar, sy scan kat klinik lain dlu. Bila doc klinik lain tu scan, doc scan krg jelas. Doc bg sy msa rehat kejap dan mnum byk2 air (almost 2l) smpai pundi kencing dah penuh, rsa mcm nak kencing, doc nak scan smula. Alhamdulillah, time tu baru nmpk isi dlm kantung. Sbb pundi kecing bila penuh dia akan tolak rahim ke atas, bru sng nmpk bila scan. Barulaa balik dgn happy dah nmpk baby 🤗

4y ago

X, sy scan biasa. Kat perut 🤗

Sy pun 8week..4week xda janin..repeat mnggu lps 8week 1day ada hearbeat n bby..