Gdm

Sblom mnum air gula ambk drah result dya 4.6 lpas mnum result dya 10.4 tgi x 10.4 tu...

32 Balas

Tggi nyerr sis punya bacaan lps minum gula tu...Saya sangkut minum air gula utk Kali ke2,disebabkn bacaan sblm minum gula 5.1 lps minum gula 6.7 pun tkpsa buat bsp 2minggu skli sbb sangkut dkt bacaan pagi tu🤭🤭🤭...mmg jenuh kena dtg 4kali sehari pi klinik check bsp tapi syukur sbb Tak sampai tahap kena cucuk insulin.

5y ago

Insulin tu smpai tahap yg mcm mana ye?

Sy awal pregnant 2 minggu sekali buat BSP. Bila 30 minggu buat sebulan sekali je. Cz doc kata BSP cantik. Alhamdulillah. Sy jaga makan n minum. Banyakkan berjalan kaki. Cz gula dalam darah akan keluar melalui peluh.

tinggi..sy yg 5.3 pn kena bsp sebulan 2x.. skrg dah 35w4d.. bru on ubat..sebab bacaan pagi sllu 5.4.. yg lain² smua nrml..tp ttp kena on ubt..hihihi..

Tnggi tu.. sy gdm on diet, sbln 2 kli kna buat bsp smpai la brsalin Dr ckp.. now dh 34w+.. alhamdulillah smua results ok, antara 4/5..

5y ago

Boleh share kan diet tak?

tinggi tu .dulu bacaan sy 8.3 .tiap2 dua minggu kena buat bsp .lepas bersalin minum air gula lg alhamdulillah normal dah bacaan gula

Saya 7.4 result lepas minum air gula..knp xkena bsp ye..nurse kate jgn lebih 7.8..ok ke x ye kalau x buat bsp tu

Boleh tahu result tu dia akan bgthu di temujanji seterusnya / nurse kita akn call before trkh temujanji?

Tggi tu awk..sy pun kena..result 7.1..hadoi..skrg on insulin dan repeat bsp 2 mggu skli..matilanak🤣

5y ago

Haha..dh buang bnda mnis..nasi xmkn..nk jdi jgk wktu pgi bacaan xcntik..ujian..lgi pun arwah mak mmg ada kencing mnis msa mgndungkan sy dlu..nk dpt sakit kencing mnis mmg mudah la..ada hri tu kt klinik..sorang ibu ni bru nk.bt buku..tpi dh kena bt bsp..bacaan pgi dh 12😅 lpas tu bp pun tggi..sy dgr nurse sembang..dlm hti ckp..kesian nya dia😭

Tinggi 😅 sy yg 6++ pon sangkut sis. Kene amik buat bsp dan gdm on diet control.

Mak ai tggi tu..sy sblm 3.8 lpas mnum air gula 5.6 itu pn da risau tkot sangkut..