Ada x yg mcm sy,skrg pregnant 27week dh 3 kli Czer,mngkn ini akan Czer LG,tapi blum ada buka buku lg

😔😔 Sbb rumah saya jauh dari hosp,

4 Balas

Tak faham, ubat perancang murah je kt farmasi. Dkt kk pun ada provide, kenapa ya takde rasa nak jaga kesihatan diri ke? Tak kesian dekat baby? Tolong la ada rasa tanggungjawab tu, at least dah pregnant pergi buka buku, pergi regular check up dah tahu diri tu berisiko tinggi. Janganlah jadikan alasan hosp jauh, kk atau kd mesti ada yg terdekat. Soalan sis, ada tak yg sama mcm awak. Jawapannya tak ada. Awak sorang je. Sbb org lain semua ada rasa tanggungjwb. Kalau tk kesian diri sendiri, kesiankan lah baby tu. Semoga yg baik2 ajalah utk sis & anak2.

Allah sis, nk cakap lebih nti dikata apa pula. tapi sendiri tahu 3kali czer, high risk then tak pergi buka buku. jarak tu bukan alasan....checkup bulanan dkt kk/kd kan....lepastu selama 6bulan lebih ni takkan tak ada lngsg ikhtiar apa2? org lain pun ada anak juga, mengandung beberapa kali, common sense la sikit...sis mmg merisikokan diri sendiri.

saya ada tengok posting sis yg sebelum ni. sis now kandungan ke4 all czer and jarak dekat2. sgt la high risk sis. tak tahu nak kata apa dekat sis. sebab sy rasa sis pun ada pengalaman and sis pun tahu condition sis. dan sis pun tahu apa patut dibuat kan. pandai2 lq sis dgn suami pikir and usaha apa patut dibuat. semoga dpermudahkan

Sis, saya yg nak masuk 3rd ceaser ni pun doc consider sbgi risk pregnancy. Yg paling kita takut , rahim pecah nanti sbb sis taktau condition dlm rahim macamana. Jgn risikokan diri n baby you. Appreciate n jaga anugerah yg Tuhan bagi. Ramai lagi kat luar sana masih xdpt anugerah yg sis dpt smpi nak masuk 4baby.