Hi semua ..ada x tips nak suapkan ank mkn klu d suap ?

Sbb ank sy 1thn 5bln dia xnk kena suap ,dia nak mkn sdiri, tp klu dia mkn sdiri bnyk lg yg tebuang dri yg dia dpt mkn ..jadinya ank sy kurus ja adoii ..susu botol pun dia x nk ..bancuh susu d gelas pun dia x nk...dia nak full bf ja ..x lama sy pula yg jadi lidi ..pening ..

2 Balas

sis duduk mkn sekali dgn dia x? anak sy 10bulan nk mkn sndiri kdg2, so sy duduk sekali makan depan dy,.. dy baling2 mknn tu normal, tp sy tolong jugak suapkan... mgkin kena bykkan aktiviti sensory kot.. semoga dipermudahkan..

1y ago

ya kdng klu sy x ikut mkn sama,sy akn pstikan abg dia mkn dgn dia sekali ..

hi sis. try check artikel ni untik tips & info lanjut 😊 https://my.theasianparent.com/petua-tambah-selera-makan