sedih

Saye pregnant 37weeks...start pregnant...saye mmg terus takde rase nk makeup..nak cantek2 macam mase anak dara.....mase raya haji...saye beraya di rumah mak saye....saye kalau lepas mandy mmg takde nak pakai2 bedak lipstik dll mcm mase anak dara....pembawakan mase pregnant ni mmg bt saye rase lgsg tknk bermakeup......tibe2 isteri abg saye cakap...kenape saye mengandung muke lngsung tk berseri...tk macam die...die mgndung muke berseri2...ramai org puji die....tapi saye langsung takde seri/selekeh mase mgandung...saye rase terhina sangat...sedih sangat...saye tak penah mengutuk fizikal org .....tapi knpe org cakap saye macm takde rase bersalh..seolah2 sye takde perasaan....saye rase terhina dan sedih sgt2?

65 Balas

sama sis, saya time pregnant pun langsung xde seri rasa malas nak mekap.. apatah lagi lepas bersalin tambah rasa malas nak makeup😭😭😭

Sy pun masa prengnant nie mls sangat nak makeup bagai. Lgipun..laki xda dkt..buat pa nak makeup2 smua. Kita berlawa tuk laki ja..😊😊😊

Jahatnya mulut. Jangan layan dia sis. Biasa la mulut org takleh kawal. Kalo rasa taknak makeup, takpela. Janji sis bersih & wangi ☺️

Sy masa mengandung pun xde seri..org kata seri tu ke anak..mesti anak puan cantik dan comel..think positive..jgn peduli kata org..

Sokay sis, abaikn ape org nk ckp. Tp klu boleh pakai la lipbalm ke bedak sikit yer sis. Mne yg senangkan sis, sis buat la. 🙂

Takyah pikirkan sgt apa org cakap sis. Selagi ada mulut mmg org akan bcakap 😅 sis buat je apa yg selesa untuk diri sendiri.

Biar org nk ckp ape sis... Biasa nya org ckp kalau time pregnant tak nak makeup mngkin baby boy kluar nanti..

Abaikan je..sy dlu pun mase anak 1st mmg x mekap x berdandan etc..muka kusam je memanjang haha..anak kluar comel je

Sma la sis..sy smpai brsalin xsuka.buat apa nk makeup melaram bgai.klaw dh xsuka.abaikn mulut2 longkang 2..

Jangan sedih² ye sis 😊. Jangan biarkan komen negatif org lain mempengaruhi emosi sis okay 😘