sebelom buat buku pink

saye preggy anak ke dua , saye nak buat buku pink cukup 12 weeks nanti ,soalan saye 1. suami kene pegi sekali mcm mule-ii preggy dulu ke ? yg teat hiv tu 2. nak bawak gambar scan ke ? / upt test je ? just nak tanye korang . thankyou 🤗

7 Balas

1. suami tk prlu pergi.. test hiv skrg cm ibu sahaja.. sblm nk pergi kne buat temujanji utk buat buku pink.. 2. seloknye bawah Gambar scan dri klinik swasta dan dokumen2 yg diperlukan seperti sijil nikah dan ic suami/isteri.. buku pink anak pertama tu.. klau tk thu buat temujanji pergi je klinik nti nurse nti dorg ajar.. klau Bernasib baik dpt selit slot pagi utk buat buku pink.. klau tk dpt kne buat buku pink esoknye selepas kite da buat temujanji... cm tu la sy kne baru2 ni.. alhamdulillah da ada buku pink 😊

kalau ada gambar scan boleh jugak bawa puan.mcm saya sblm buka buku pink, ada scan kat private clinic utk kepastian sebab pernah mengandung blighted ovum. kemudian buka buku pink lebih kurang masa 12w. kebetulan mesin scan kat kk tak elok sgt, jadi dr terpaksa refer kat gambar scan tu utk rekod. tapi kalau takde tak menjadi masalah

Samala sis sy pu pregg ank kedua now dh 8w masa buka buku pink 5w .. Sy bawa buku lama jela and dia buka buku baru yg lama tu sbb dia nak tgk rekod ksihtn kita.. Lps tu bawa photosts surat nikah je dah settel Alhamdulilah . Lagi sbln g chekup lagi

3y ago

sy nak pegi checkup 12 weeks bulan depan ,thankyou ya

awak bawa sijil nikah 3 helai ja pun boleh. skrg musim pkp suami xdibenarkan masuk. cuma test hiv ibu hamil ja

1.kalau dekat melaka ni tak perlu sis... 2.tak bawa pun takpe bergantung juga la kawasan sis..

kalau dia kk puchong pun tak perlu..just buat appointment dekat qmed untuk bukak buku sahaja...

1. Yup suami kene ada utk test hiv 2. Preferably ada la scan.

3y ago

Call kk dulu. Sbb baru je saya bukak buku pink bulan lepas. Tempat saya prosedur mcm tu