Buku pink

Hai semua Saye nak tanye... Minggu ke berapa sepatutnya buat Buku Pink memndangkan saye ade sejarah Keguguran sbelum ini... Ade ibu yg ade pengalaman

12 Balas

Depens pada klinik ..better call klinik dulu sblum datang..mcm saya kk suruh dtg 10 weeks..kandungan ketiga..kandungan kedua gugur tahun lepas..

Sye penah gugur mse 5w awal2 dlu. Bila second pregnancy, dah 6w sye trus bukak buku pink sis. Nurse pun puji bukak awal. Sbb leh pantau if anything.

4y ago

Alhamdulillah da 27w sis. Sis take care ye musim2 pkp ni, semoga dipermudahkan urusan 🤗

Depends by KK sis..sy pun pernah ada pengalaman miscarriage bulan okt 2019, then nov pregnant lagi..sy buka buku bila nak masuk 13 weeks

Berapa weeks sekarang... nt pegi kk tnya..n bgtaw ada sejarah keguguran..sy pn ada sejarah keguguran..tp nurse suh dtg buat buku 8weeks..

4y ago

Owh ok sis... Trima kasih... Saye bru 4 mggu lbih.. Sebb dlu Kguguran doc. Pakar ade ckap sruh kk bg surat kene refer hosp. Untuk pregnancy berpkir selepas keguguran tu...

Sy buka msa 5weeks sis. Alhamdulillah buka awl byk kbaikannya. Klau ada mslh ksihatan pun dr dpt detect awl

4y ago

Owh ok baik2... Trima kasih... 2lah risau jgakk. Sebb penah ade pnglaman sblom ni... Lgpon doc Pakar penah bgtau kene soh kk bg surat rêfer hosp..

bergantung pada kk sis...kk saya 8weeks baru boleh buka. tapi sebab saya pernah gugur.dia bg buka awal

better buat terus sebb ada experience. so nurse and doc akan more pantau awak. tahniah ye awak

4y ago

Alhamdulillah trima kasih sis... OK sis saye Akan buat cpat... Sebb risau jgakk... Tkot perkara yg same

sy penah gugur sept 2019..oct 2019 dpt tau je pregnant 4wk,sy trs g kk buka buku..

4y ago

Owh ok sis... Trima kasih... Saye pon bru 4 mggu lbih jgakk ni... Klau bleh tau sis gugur brpe mggu dlu ye

Sebelum 12weeks sis.. Be strong and positive sis.. 🤗💐🙏

Tahu je prgnt trus buka sis