Bole ke hamil makan vitamin folic acid ,,, kehamilan Sye 5 minggu

16 Balas

kjap tgh loading soalan puan....ok sy faham, puan nk tya, klu hamil boleh ka mkn vit folic acid?? cmtu ka😂...folic acid ni lg bgus diamalkn b4 mengndung lg...slepas disahkn mngndung, consume jgn skip folic acid until 12w...then nt buku pink kt KK, Dr akn tukar ubat zincofer start 13w smpai bersalin...klu xboleh telan pgi, amik b4 tido...klu xboleh telan jgk, mnx tukar ubat ngn Dr...mkesure kna mkn ubat tmbah drah utk HB...klu dh dpt iberet/zincofer tu, xnk mkn folic acid dh pun xpa...tp klu nk mkn jgk pun xpa...xde mslah...jnji mkn jgn skip

Boleh ke? Hahaha awk.. Folic acid ni boleh kira benda wajib awk.. Gi checkup kk ke swasta ke confirm dr wajibkan awk makan ni. Kalau xmakan risiko mcm2 kt anak.. Jgn abaikan tau. Ni pun agak lambat dah. Bese sebelum pregnant lagi dah digalakkan start. Kalau nk beli kt farmasi ada watson ada. Kalau gi kk dpt free insyaAllah. Semoga dipermudahkan

semalam dah gi klinik , dia bagi folic tambah darah je dia, dia kata dah sekali folic acid kat dalam ubat tu

mana boleh hamil vitamin.power betul boleh hamil vitamin.org lain hamil baby awak plak hamil vitamin. 😁

boleh... folic acid adlah vitamin tambahan untuk baby and ibu...

Sejak sebelum hamil lagi better ambil folic acid #TAPactiveusers

saya ambil before pregnant . awak dah pergi buat buku pink ke ?

ya boleh. mmng klu prgnt mkn tu ntk janin dan kita

kalau dah pregnant kena makan folic acid sis 😊

Sangat digalakkan