Perubahan lepas bersalin

Saye nak tanya memang normal ke bile lepas bersalin takde rase nak bersama suami (sex) ? Saye sejak dah habis pantang dan hampir 3 bulan lebih ni takde rase nak bersame pun. Haritu ade sekali tpi die jdi mcm sakit sikit mngkin sbb kering. Sebelum bersalin pantang suami ajak msti on je.

12 Balas

Ikut orang jugak… Ada ja yang lepas 100 hari terus bersama. Macam saya anak dah 5 bulan baru bersama… bukan taknak cuma berhati2 sebab saya czer… takut risau tempat operations tu tapi alhamdulillah suami memahami… masa anak no 2 pon czer ambik masa 4 bulan baru bersama… Mungkin faktor letih berjaga malam pon boleh jadi. Macam saya sekarang anak dah stop nyusu badan dapat la bersama 3 hari sekali… Bersama ni bagus untuk hubungan suami isteri. Bagus untuk kesihatan. Bagus untuk mood kita. Bukan maksud kerap bersama nafsu kuat tak semestinya… Pada saya lebih kepada hubungan suami isteri… Parents happy insyaAllah anak2 semua happy family happy

Bagi saya normal sebab rutin hidup dah berubah 360° dan perubahan hormon pun mempengaruhi juga. Apa yang saya boleh nasihatkan, buat heart to heart session dengan suami. Bincang dan luahkan apa yang terbuku dalam hati masing2. It's all about communication. Both husband and wife perlu ada effort untuk rekindle the intimate moment.

normal je. hormon kurang dan letih jaga baby lagi, mood tu takde. awal² mcm takut² juga sbb bersalin normal dan ada kesan jahitan tapi cuba buat slow² dan kalau kering bleh guna pelincir. kalau sis belum ready boleh slow talk dgn husband dulu. cuba cri alternatif lain juga supaya ada mood utk bersama.

normal sis.sia bole try guna pelincir bg elak melecet atau sakit ketika besama.klau letak pelincir still ad rasa sakit jgk cuma xla sesakit bila kering.cuba la dlu.mmg akn rasa xde perasaan besama tp kne buat jgk sb kewajiban kita isteri.dan jgn lupa mkn jamu bagi meningkatkan rasa bersama tu.

Kdg penat,kdg trauma kalau brsalin normal. Sy hri tu czer, 100hari trus on, tapi jdi sakit, mcm pngantin baru, so ckp dgn hsbnd stop jap, sbb sya x prnh lagi guna plincir ap2, lps tu try slow2 rasa okey je.

normal sis. perasaan nk bersama tu akan kembali bila dah tak menyusu anak(pengalaman sy) 2tahun menyusu, xde rasa nak tu. tp still lakukan demi kewajipan sbg seorang isteri. dan sila gunakan pelincir.

Normal rasanya. tapi kena heart to heart dengan suami. In Shaa Allah suami akan faham. jgn biasakan untuk biarkan. sebab nanti lama lama kita akan terbawa bawa perasaan tu begitu lama.

Normal, sis amik masa tenang2 mcm weekend ke waktu baby dh tido tu sembang2 ngn husband bg ade mood ke dan ade waktu minta dia toling apa2 sbb mungkin penat jgk tu

normal. hormon. penat jaga ank. sbb kering jgk. sakit sbb tu tk dak rasa. kena bli pelincir kt farmasi ada jual

normal.. kdg sbb perubahan hormon.. kdg sbb penat jge anak..