Normal ke ?

Sejak masuk 25 week ni bile bersin je mesti terkencing sikit. Padahal bile gi toilet nak kencing memang dah keluar habis takde rase nak kencing lagi. Tapi time bersin je mesti akan terkeluar air kencing sikit. Alhamdulillah saye takde kene kencing kotor pun. Macam mane nak buat ye ? Atau bende ni memang normal ?

2 Balas

buat senaman kegel utk kuatkan otot pelvis sis. Boleh gugel camne klau x tau. Saya dlu mse 20 weeks something pun trkcing jgk jrg2 klau bersin. Skang 30 weeks dh x tkencing dh.. tak tau la sebab kegel ke apa.. tpi time nk bersin ke mesti sy kepit haha 😂 alhamdulillah berkesan

normal sebab keadaan baby yang membesar dan menekan pundi kencing