Boleh solat atau tak ?

Maaf nak tanya, saye test upt positif esoknye saye keluar darah lendir sikit dan saye dah pergi hospital doc belum dapat detect lagi saye pregnant ataupun tak. Harini dah masok 6 hari darah keluar tapi bukan lendir lagi, die dah jadi cair tapi skit je. Soalan saye, boleh ke saye solat mase darah keluar dan saye tak pasti same ade itu darah ape ? Saye ade cari dalam artikal mengenai isu ni tapi takde kes yang mcm saye.

2 Balas

kata ulama fiqh, boleh jadi ibu mengandung juga boleh keluar darah haidh dan ia jarang2 berlaku. kawan sy ada je yg dtg darah haidh stiap bulan smpai bersalin.

last period bila ya ? dah test upt yang terbaru ni tak ? munkin awal lg sebab tu doc tak dapat detect

2y ago

dalam 5w je baru tu . susah nak detect, tggu 8w , kalau darah nonstop, hingga ke week 6, pergi semula ke klinik ya 🤗 banyakkan bedrest awal² ni 🤗