Scan tiada kantung

Saya xtau kandungan berapa weeks sebab period tak teratur. Tapi menurut doktor, saya sepatutnya dah 6 weeks & ambil darah untuk cek. UPT positif tapi kantung tiada. 😭 Ini pregnancy kali ke-2 selepas gugur 4 tahun yang lalu. Tapi UPT positif. Siapa pernah ada pengalaman macam ni? Share sikit. Saya tak tahu nak rasa apa. Nak nangis pun ada 🥲

11 Balas

Hai awak, kalau awak check dekat klinik biasa better awak pergi jumpa gynae yang hospital okay sikit, sebab saya pun 6weeks tak nampak kantung bila jumpa gynae machine dorang lebih power dari klinik biasa. Nampak je kantung.. So Jangan give up okay? jangan sedih.. Pergi check kepada hospital yang lebih pakar 🥰

Macam sy sblm ni..Irregular period..Kena tunggu lama sikit utk repeat scan.InshaAllah ada tu.Cuma baby malu2 sorok2 lagi tu .Sy doakan semoga next scan, dah nampak kantung yg cantik, baby sihat, jantung berdegup dan kandngan sihat dlm rahim aameen:)

since puan ada history miscarriage doc tak advice puan ambil ubt kuat rahim ke? saya pun mcm puan afa history mcm tu. now say 5w. scan belum nmpak. tapi doc buat beta hcg. result beta hcg saya ok baru saya lega. kalau tak selagi tu susah hati 😅

1y ago

sy buat dekat private hospital puan. kalau gov hospital ni lambat selagi u tak emergency case dia takan buat

Jangan risau tw , jgn stress sy pn 7 week baru nampak kantung. So yakin bby ada dlm rahim awk, please sgt2 jgn overthinking smua akn ok shaja. Yakin pada tuhan. Nt lg 2 mnggu nampak la bby tu. Apa yg penting fkir positif shja

6weeks terlalu awal untuk scan , biasanya kk akan mintak datang semula pada 12weeks. skrg ni puan hanya perlu makan folic asid, jauhkan diri dari buat kerja berat, jangan stres. semoga ada rezeki untuk puan. 🥰

6weeks normal lah klu belum nampak kantung, tambah2 lagi klu period tak regular. Nnt repeat scan tgk mcm mana. Skrg ni kena mkn folic acid, minum susu dan mkn makanan yg berkhasiat sahaja ok

1y ago

Sllu kk bgi zincofer. Sy x sesuai sy beli sendiri iberet dekt farmasi. Alhamdulillah hb smua ok wlaupun masa 4 bulan pertama sy alahan teruk

Saya nak tanya kalau mcm ni positif ke or nagetive 😅saya tak nak berharap sebab banyak kalih berharap pastu kecewa 😌 yang ni pon saya tenung je mcm tak percaya ghisau kene prank😅

1y ago

Alamak, tak berapa nampak.Gambar blurry..Mungkin gambar tgk dgn mata kasar nampak samar tu kot..Nak kepastian, repeat scan lg smggu dan monitor simptom..Semoga ada rzki baby 2023 :)

sy pnh smpai naik o&g guna alat utk tgk dri bwh tp ttp x jmpe doc suspek sy etopik tp drh hcg sy x naik tp mkin menurun jd sy bkn etopik x lama tu sy keluar ketul gugur

normal tu..maybe persenyawaan lambat

makan asid folik