Scan tiada kantung

Saya xtau kandungan berapa weeks sebab period tak teratur. Tapi menurut doktor, saya sepatutnya dah 6 weeks & ambil darah untuk cek. UPT positif tapi kantung tiada. 😭 Ini pregnancy kali ke-2 selepas gugur 4 tahun yang lalu. Tapi UPT positif. Siapa pernah ada pengalaman macam ni? Share sikit. Saya tak tahu nak rasa apa. Nak nangis pun ada 🥲

11 Balas

6weeks normal lah klu belum nampak kantung, tambah2 lagi klu period tak regular. Nnt repeat scan tgk mcm mana. Skrg ni kena mkn folic acid, minum susu dan mkn makanan yg berkhasiat sahaja ok

1y ago

Sllu kk bgi zincofer. Sy x sesuai sy beli sendiri iberet dekt farmasi. Alhamdulillah hb smua ok wlaupun masa 4 bulan pertama sy alahan teruk