Saya baru lepas seminggu bersalin. Kena jahit epi dan dubur. Sy dah makan ubat pelembht najis tapi

Saya x dpt buabg air besar. Mcm mana ye

8 Balas

situasi sama, sampai bengkak balik bwh tu wlpn teran nk mbuang tu slow2 je sbb risau koyak balik.. last gi farmasi beli ubat sembelit cecair jernih dlm tube yg masuk bontot tu.. bbrp minit lepas masuk ubat terus settle tamat seksa xleh membuang ubat ;enema

Hi mommy. Cuba makan buah-buahan dan jus buah. Tapi makan berpada² . Makan pisang ke. Try makan buah prun yang sunsweet tu pun boleh. Mungkin makan masa sedikit ubat tu nak function.

Sy dr tak bagi pun ubat lembutkan najis.. Lepas 3 hari bersalin baru dapat berak itu pun kaki mengigil teruk sebab tahan sakit luka.. Nasib baik jahit tak buka..

Mkn sunsweet try tgk..sy pn jns ssh berat, amek ubt tu dua hari br berak. Tp klau mkn sunsweet terus memulas nk membuang ngn izin Allah

Saya makan ubat sembelit yg hospital bagi amik masa 4-5 hari baru berak dan lawas . Atau makan buahan , air twister pun boleh .

Saya makan duphalac tk jadi apa. Suami sy g beli ubat pil lawas najis kat klinik baru jadi

Sy makan ubat sembelit..lembut najis..beli farmasi

2y ago

Kalau ubat masok dubur dia terus terkeluar sndiri najis klau kita perlu teran

cari duphalac dekat farmasi