Najis Berdarah

Hi. Saya bersalin dah 55 hari, ni najis saya berdarah punca dia mungkin sbb saya sembelit hari tu.. Saya nk tanya ada x petua nak hilangkan pedih di bahagian dubur lpas buang air besar. ??? And mcm mana nak tahu saya kena buasir ke tak?? Atau normal lps bersalin najis berdarah?

2 Balas

Saya pun mengalami perkara yang sama. Pergi jumpa doktor dia check xd apa but still bagi ubat cucuk bontot tu utk buasir. And kena hantar sampel najis dkt makmal sebab doktor takut ada kanser usus .... Better reffer doktor

4y ago

Ohh. Sy bila najis 1st keluar tu baru menitik darah.. Kadang2 bersama najis.. Tu lah, mungkin esok baru pergi klinik utk tanya.. Sis punya mcm mana? Darah tu keluar bila?

Banyakkan minum air suam . Kalo nk hilangkn sembelit , bnyk mkn buah limau sunkist .

4y ago

Tq tq. Tapi normal ke lps bersalin de najis berdarah ni.. Saya check takde pulak bengkak mcm kena buasir. Saya jadi risau 😂 nak g klinik penakut 😅😅😅