jahitan

Haii mommies .. Jom share pengalaman mommies kena jahit hidup² ?selepas bersalin .. Saya menjerit time kena jahit , dah lah sister gunting panjang nak dekat dubur dah .. Dah 3 bln bersalin masih rasa lagi kesan jahitan tu . Hampa mcm mna??

22 Balas

Saya 2 jam dlm LR tu tak hbis jhit dr lepas baby keluar.. Psalnye dorang kate kulit tisu..benang asyk terlepas memanjang.. Bayangkanlaa.. 2jam menahan sakit tanpa bius..bius pun mase yg mule2 nk jhit tu je.. Da hbis takde bius tambahan.. Maka tahanlah sakit.. Sampai tak tertahan dah rasa.. Rasa nak pengsan... Insaf dah nak beranak lagi.. Dah tau kulit jenis tisu..

3y ago

sis, consume mnyak kelapa dara ke time pregnant?

Sy pon sme jahit smpai blkng... Allahu.. Seram bile doc ckp 'Awk koyak smpai blkng ye'.. Tp xde rse mse jahit tu sbb kena rengat time tuh... Then sy sakit mse thn contraction 30jam tu lg sakit sngt dr kena jhit.. Huhuhu Tp esok yer nak blk alahaii br r Perit nk Jalan...kena la plak buasir... 😂 Tp tu semua kenangan terindah bt sy... Memori Yg xakan sy lupekan

2y ago

sis, kalau buasir macam mana nak buat untuk bagi luka jahitan tu tak terbukak?

Saya Masa anak sulong hehehe..Dr kata okay puan DH siap jahit..tut2 bidan hsptl masuk..Dr salah jahit. .tu Dr jahit luar je ..dalam x jahit lagi..Dr kata maaf ye puan Kita buat sekali lagi..ingat Kita punya jahit tepi ke...then bidan tu jahitkan...Ni mudahan anak ke 2 x Ada koyakan...n kena jahit Masa anak sulong

4y ago

Hehehe tuela 😅😅😅

Pernah kena time beranak yg no 4..kena jahit tanpa bius pd belah malam selepas doc lain gi check, dia kata ada pat yg xkena jahit..dia suruh gigit kain masa jahit tu..baru ni bersalin ank ke 5 kena jahit bius sikit, sakit sebab ms tu lebih 30minit dh baby keluar, lambat jahit sbb uri lekat susah nk keluar

Masa ank pertama, x rasa sakit pun masa jahit sbb lps lahirkn ank, sy terus tido. Penat sgt2 masa tu. Sedar pun Dr kejut ckp nk jahit. Sy ckp 'haa.. Dr buat lah apa patut. Sy nk tidur kjp'. **tunggu hari nk lahirkn ank no 2.

4y ago

@fatehah & @D.. 😂😂.. Memang kelakar kalau ingt balik. Tp masa masuk kapas cuci tu ada lah rasa sakit. Yg best, tersedar kjp masa sorg nurse masuk ckp 'ai.. Tido pun elok terkangkang. Senang keje Dr'. Sedar2 nurse kejut suruh minum air milo. Pengalaman..

Gunting mmg pjg sis. Lps tu senget ke tepi. Sy pun dulu kene jahit hidup². Masa tu takde spray bius. Hehe. Mmg hidup². Mau tak nangis. Haha. Skrg dh ade spray. Dorg kebaskan dulu. Ok sikit, just nyilu yg amat. Hehe.

4y ago

Saya sblum jahit kena spray tp pedih nyee ya allah , pastu jahit lagiii ya ampunnn😑

saya kena jahit dgn nurse india. membebel dia sy asyik gerak. once kena skin mmg terjerit jugak sakit. tp apapun tq jgk dkt nurse tu sbb jahitan dia kemas. nurse yg dtg kt rumah pun puji jahitan elok. alhamdulillah

4y ago

Alhamdulillah

Alhamdulillah saya beranak koyak sikit je. Tapi masih kena jahit. Jahit kat kulit sakit la. Time nurse jahit kat kulit tu saya picit tangan nurse tu kuat kuat. Biar dia tahu saya sakit. 😂😂

4y ago

😅trfikir 4thun lalu..now 5mnth sja lg kena merasa semua jhitn tu..aduuu smoga smua ya brjln lncr Dan baik😄

Sye lepas bersalin tu nurse jahit 3 layer sbb kulit sye tebal huhu. Meraung jugak la walaupon dh bg ubat bius. Tp lpas 2 minggu tu alhamdulillah kesan rasa jahitan dh hilang

Sy kene jahit dgn doktor dan doktor injek bius. So tak rasa la sakit masa jahit. Bila dh hbs jahit, selama 1hari masih terasa mcm mn doktor jahit tu.

2y ago

awk bersalin hosp swasta ke? biasa gov mcm doktor xbg bius