Hb 9 ja tolong

Saya walaupun dah 2nd trimester tetap muntah juga tambah2 makan nasi , kalau benda merapu mcm bihun semua tu ok ja tak muntah Baru ni buka buku hb 9 dan doc bg ubat tahan muntah masalahnya makan ubat tahan muntah pun muntah juga Mcm mna ni ? Siapa ada pengalaman ? Ubat apa yg paling mujarab naik kan hb

24 Balas

minum susu anmum... sy dri 33weeks 11.1 pastu g klinik blik 36 week cek darah 11.7 .byk kn naik.. sy mnum susu aje, ubat tu x mmng xdpt telan dah .. rasa nk mntah & pening..

makan buah yang tinggi zad ye ,atau amal kan waktu pagi minum sunquick gune 1 sudu.atau air limau kasturi ke tanpe gula .in sya Allah

sya hb 8.2..26 week dh... xda alahan... by Je x pndi naik... wlupn dh mkn mkn ygsepatutnya... tp song mkn iberet ... arap2 naik LA...

Try minum susu kmbing lazz.. sy minum dr start tau pregnant smpai skrg 32 weeks.. alhamdulillah hb maintain, xde gdm semua okey..

ubat iron doctor bagi awak makan x? ada skip x? amalkan makan real food. mcm jambu batu, delima, kerang, hati, ulam raja, etc.

Minum susu calla insyaAllah hb naik.saya hritu drop 9 tiba2 sbb mnum kopi.. lpas tu mnum susu calla trus naik 13

sy amalkn jus mamariam.... sblm ni pon hb sy low... lpas mnum jus ni .. alhmdulillah maintain 11 .8..

Saya amalkan fresh jus delima hari2.. 1 hari 2 biji delima buat jus.

Boleh try minum air mineral spritzer utk alahan tu sis 🫶🏻

klu mcmtu xyah mkn ubat..sy bnykkn buah db sayur..