Hisap rokok berdekatan baby

Saya tinggal rumah sewa berdekatan dgn keluarga mertua .. alkisahnya bapa mertua saya ni perokok tegar dan batuk2 .. dia suka pegang anak saya sambil hisap rokok .. kadang2 tangan kotor lpas balik keje terus pegang anak saya .. saya xselesa betul dgn cara dia .. nak tegur kan nanti terasa hati pulak .. suami pun xtergamak nak tegur . Ada sekali tu saya ambik je anak saya masa dia tengah isap rokok depan anak saya .. saya risau .. lantakla nak cakap apa ..

1 Balas

tak perlu rasa tak tergamak nak tegur. nanti kalay sakit kita yg susah. buat je camtu. ambik je anak bila dia tgh merokok, baru lepas merokok ke apa. kalau terasa, ckp la baby tak selesa sbb asap banyak. biarkan aje nak terasa pun. mmg patut terasa sbb tak fikir keselamatan cucu sendiri