Hisap rokok

Korg... Saya nk minta tolong.. Rasa nak nangis je.. Anak saya baru sebulan 2 mnggu.. FIL saya hisap rokok.. Setiap kali lpas dia hisap rokok mesti minta nk pegang anak saya... Saya x nk bg.. X tau nk ckp mcm mna.. 😭😭😭 takut kecilkn hati dia.. Pdhal anak saya nie bukan cucu pertama dia.. Berderet dh cucu dia ada.. Skrg nie, anak saya x nk saya.. Dia dh terbiasa dgn bau rokok bdan FIL saya.. So, dia nk FIL saya je.. Suami saya x hisap rokok.. Dgn suami saya pn dia x nk..

2 Balas

bnyk kes bby masuk icu sbb masalah paru2. even bukn bby sis yg isap pon tp kesan dia dri org yg isap rokok tu. jadi kalo syg ank xperlu pkir hati org lain..pkir ank sndri, pkir dri sndri. ank skit bukn org lain jga..kita y jga..ank kita hak kita, bukan hak org lain nak persoalkan. sis boleh gtau suami sis psl hal ni tuk gtau fil sis. kalo x selesa xperlu blek, bia suami sis je balek umah fil tu

awak kena bertegas sis,klo awak rasa segan nx tegur fil,awak mnx suami awak tlg tegur fil awak,