Baby sbulan tak respon, mata dua2 kat tengah dan tangan naik ke atas. Baby bernafas. Kenapa ya

Saya tengah mandi time tu. Dengar dia ada nangis tapi tak kuat (kalau kuat sgt saya akan stop mandi). Masa saya kluar dari bilik air, dia dah diam. Tangan macam hayun2 keatas, bibir bulat, mata macam juling dan tak respon macam biasa. Tapi dia bernafas je. Saya angkat dan tepuk2 dada dia sket, sama je. Pastu dia bersin, barulah dia back to normal. Seram bila ingat balik. Macam sawan.. Ps: Ni kejadian hampir sebulan lepas. Saya akan bgitau nurse dlu nti cucuk 2 bulan esok

4 Balas

Tu ciri2 sawan tu puan. Make sure puan sentiasa alert and sentiasa ada dgn anak. Jgn biarkan anak sendirian. Lbh baik bawa anak jumpa doktor utk dptkan nasihat lanjut mengenai sawan dan apa perlu buat bila berulang

9mo ago

ok sis tenkiuu

lebih baik refer doctor. inform mcm yg awak ceritakan. risau sawan

Allah, semoga di permudahkan segalanya

9mo ago

terima kasih sis☺️

bawak klinik