Gerakan baby

hi nak tanya , saya dah 22w . sebelum ni baby saya aktif sangat dalam perut tapi ni dah 2 hari dia tak gerak pun . tak macam selalu , biasa dia respon je kalau saya cuit2 perut tu , 2 hari ni takde pun 🥲 normal ke ? patut tak saya risau ?

5 Balas

Saya 20w skrng mmg sejak 17w dah rasa baby gerak2. Kalau saya rasa mcm baby kurang active or tak gerak saya try pakai doppler check bila jumpa jantung dia baru lega. Kadang time letak doppler tu kite tekan skit time tu la baru dia nak tendang doppler tu. tido kot sblum tu. tp kalau was2 better pg klinik scan sis. Saya sbab ade sejarah keguguran so mmg trauma smpai skrng. Sbab tu kandungan ni saya mmg alert

sy sejak dapat rasa gerakan baby mmg hari² pegang perut nak rasa dia gerak, bila baby respond baru lega.. kalau x awal² dulu asyik ajak suami g scan je.. better sis pegi scan, sekurang kurangnya kita tau condition baby mcm mana..

12mo ago

yakaa?? kalau ni lah sbbnya.. alhamdulillah 🤲🏻.. dok risau ja kot² tak ok ka dlm rahim tu huhuhu

better sis pergi scan kalau risaukan baby. sbb dah 2 hari baby tak active kan. lg satu kalau sis belum buat detail scan, boleh la buat sekali..

perlu kalau awak mmg rasa dia aktif. pergi scan lah sebaiknya

Kena risau sis.. nanti scan di klinik ye secepatnya.. 🥹