sedih...

saya sudah 26 week.. tapi belum khawin lagi.. boleh ke saya daftar dekat klinik kerajaan

19 Balas

Bole . saya 28w blum kawin . pegi kk sebb nak check hiv presedur utk nikah . sekali sangkut urine sebb saya jujur last priod da lama . dia trus bookingkan saya kt klinik ibu dan ank . nurse or doc just tanya bila nk kwin jea . trus inject kancing gg n scan bby . lepastu sy kena transfer kk yg dkat dgn kwasan rumah sy . sebb tkbole lepas kwasan . yg sy p jauh . masa transfer , dpat nurse yg agk kurang ajar . dia mrah dan tnya kenapa bkak bku kt kk luar . sy just ckp buat hiv skali sgkut . dia tnya knp buat hiv . sy ckp nk nikah dah . dia bsing ckp psal hukum nikah msa mengandung smpai org luar blik dengar . dpat nurse yg okey , memg okey siap suruh pkai baju besar , nk jaga aib . dpat nurse yg mlut bsing , pekakkan telinga jea . jgan amek hti . ibu mengandung tkbole stress . asalkan ank sihat . dkat buku sy label kuning (single parent) . bila lmbt buka buku , jd bnyak kerja nurse2 . sebbtu diorang bsing kot . positif je , okey 😊

4y ago

Hello mommy , saya nak tanya masa 28 weeks tu masih boleh nikah ke ??

blh sis. sy mcm sis. dia akan letak status kita ibu tunggal. nty sis dh kwin sis bwa salinan sijil kwin ya. tp sis ada plan nak kawin tak? sbb sy dgr kalau blm kawin susah nak melahirkn di hospital kerajaan. betul atau tak sy tak pasti. tp sis kena kuat ya sis. sll org pndg serong kita yg belum kawin tp sudah hamil. sy tak kisah smua tu sis. sy utamakan anak sy.

Need to hurry up .. nak dapatkan injection , check sugar , check baby growth, and macam2 .. be positive, clinic akan membebel sikit but its for your own baby sake .. dont bother other, now just focusing on your baby sis ..

dont be sad. boleh daftar. hnya 1 shj nk ckp. think about ur baby. jgn dengar dan ignore ape orang cakap. sbb bukan u sorg shj, ramai mcm u. u are not alone. be strong and take care!

boleh. can tell nurse that you are single mom. no worries. takecare of yourself and the baby. dont be late to open pink book.

5y ago

yup, nanti nak buat surat beranak kat Jpn kena ada surat kawin

Boleh..dont worry.. Bgtau sj sis ibu tunggal.. Mrk x byk tnya lgi.. Paling2 dia tnya, ada plan nak kawin ka? Tu jer..

already 26 weeks. why never go sooner? no problem kalau tak kahwin lagi.

Boleh..mcm kawan sya..single mom..😊penting ada ic

Boleh je.pergi ke klinik terdekat.

i tak tahu la ... akka..