Hi, nak tanya.. berapa minggu kehamilan baru boleh daftar dekat klinik kerajaan yah?🥺

13 Balas

Call KK/KD yg berdekatan dgn sis dulu, bgtau sis pregnant and nak buka buku pink. Nnti misi akan bagi tarikh appointment utk dtg buka buku. Selalu dlm 10w ke 12w mcmtu ☺️

3y ago

okay2 sis, thankyou info yah.. hehehe

, call je kk berdekatan utk appoinment daftar buku pink, klu ibu hamil berisiko (umur 35 tahun ke atas/ berpenyakit) , bgtau je kat kk tu, nnt dia bg appoinment cepat.

saya masa 7w dh buka buku. scanning untk cek dan doktor akan bagi tarikh baru untk dtg scan lagi. tpi depends dgn KK area masing².

masa sy checkup dr tu usia kndgn sy 4 mnggu.. dr ckp lg 1 bln blh buka buku pink.. usia 2 bulan laa sis da blh dftr😍

Seawal yg mgkin, saya bukak buku waktu 7 mggu, kalau klinik kerajaan kne bukak sebelum 12 mggu

3y ago

oh ok sis.. thankyou info

Saya walk in je sis register buku pink usia kandungan 4 minggu 😊

3y ago

yakaa..ok sis, thankyou info

Walk-in or call kk terdekat, nanti nurse setkan tarikh sesuai

3y ago

oh ok sis, thankyou info

paling kurang 10weeks to 12weeks baru boleh buka buku ..

3y ago

ok sis, thankyou info

Sama sama sis 🤗

😅

3y ago

ohh mcm tu, thankyou2 hehe