Darah tinggi punca daripada berat badan berlebihan ?

Saya start temujanji masa 3 bulan pregnant . Berat time tuh baru 62kg . Sampaikan hari ni temujanji kali ke-3 , berat saya 66kg . So , setiap bulan naik 2 kg sahaja . Nurse kata berat badan saya berlebihan . Takut masalah lain muncul . Perlu kurangkan makan ke ? Setiap setengah or 1 jam lepas makan mesti lapar balik . Kalau tak makan , bawah buah dada mesti pedih kiri dan kanan

1 Balas

makan dgn kerap tp dalam kuantiti sedikit. kurangkn segala makanan yg manis n berlemak. tu punca berat bdan naik mendadak