12 WEEK TURUN BERAT BADAN

Hi . Maaf nak tanya ada x yang pernah alami turun berat badan time 1 trismester . Sebab saya alahan teruk . Tadi balik dari checkup klinik kk nurse doc biaing berat badan turun 1 kg setengah . Saya dah cuba makan macam2 buah semua tapi sebabkan alahan teruk . Ada yang pernah alami ?

1 Balas

Masa 1st trimester saya turun 3kg. Mmg sbb alahan teruk, setakat makan buah sayur susu yogurt camtu je. Masuk 2nd baru start menaik balik sikit sikit. Cuba cari makanan apa yg sesuai untuk awak. Memang akan alami muntah balik kalau tak sesuai 😅 tapi cuba je k. Asalkan kena makan jugak. All the best!