Gugur

Saya sng sgt nk mengandung tetapi sng jugak gugur, dokter kate Baby x menjadi, dah 2kali jd mcm ni, knpe ye?

2 Balas

Sis,awk gugur sbb kelainan kromosom..hal ni trjadi luar kawalan kte...sy pon da 2x keguguran...alhamdulillah skang ni sy prgnant 11w...klu sis nk ttc lepas ni..sis try ubah cara hidup...contoh,kku suami kuat merokok,mntak dia stop or kurang kn..begitu juge pengambilan kafien yg berlebihan...itu semua faktor yg boleh mnjejas kn kualiti sperma..sis pon cube amal kn pemakanan sehat,gaya hidup sehat...insyallah..selebih tu byk kn berdoa..mgkin sblom ni kte x berapa jge hubungan kte dgn Allah SWT.bab solat,mgkin kte slalu terlewat solat,lepas ni da boleh jge displin kte dlm mngerjakan solat...

5y ago

sy pon pnh gugur sbb kndungan tk mnjadi, mse sy pntang, sy suruh suami amalkan acid folic skli, skrg sy prgnnt lgi dh 8mnggu

Gugur punca sebab kromosom...