Kencing manis masa mengandung

Saya skrg pregnant 5bulan, n smlm check kencing manis. Ada spa2 pengalaman n tau penjagaan x ? Risiko tinggi x .. risau

5 Balas

kawal makan je dik...Risiko tggi kalau xkawal..baby boleh mati dlm perut atau sebalik nya..Pas tu kena bersalin awal 2mggu n kena induce...Sbb akak dah alaminya..Akak memang ada sejarah keluarga kencing manis..So kena insulin

3y ago

kluarga ada sejarah kencing manis dik..So masa pregnant bacaan tggi..Pas bersalin,makin turun..Akan naik bila akak xjaga makan je