Pregnant 17w

Hi. Saya skrg pregnant 17w. sebelum ni rasa perut keras, dan ada rasa gerak bby halus. Tapi beberapa hari ni, terasa perut mcm kosong, bila tekan pun xde rasa pape. Risau pulak. Normal ke. Minggu depan 18w baru nak scan

8 Balas

samaaaaa. tgh rasa. harini genap 17w. kdg rasa mcm kempis sikit perut. perasaan je kot. masa anak sulung dulu pon selalu rasa mcm ni. padahal xde apa pon. lgpon baru 17w mmg xrasa gerakkan dia tiap hari. kdg2 je 😅

Normal sebab baby masih banyak ruang dalam perut and kecil. Kita boleh rasa jarangjarang. Selalunya dah 20w keatas baru rasa kerap. 28w keatas pula dah mula kira gerakan baby kena cukup 10.

sama la saya pon masa 13w. ade terasa perut keras gitu ni masok 14w terasa perut mcm kosong first preg .bulan depan baru scan harap harap baby okey la hum risau jugak kan

ahh samaa. normal je tuu. sehari rasa gerak sehari x rasa. cube ckp dgn bby, usap2 die. nnti die gerak la tuu.

Jika risau boleh terus ke hospital ckp apa yg sis rasa ttg bayi. Nnt dr scan baby tgk heart beat sis.

sya pregnant 14w dh rasa perut keras alhamdulillah smpai 17w nie msih terasa lgi

normal selagi xda pendarahan turun. saya fikir macam tu je.. #bepositive

biasalah tu, baby tukar2 posisi.. kjp nmpk besar, kjp nmpk kecik..