17w pregnant

Hai semua, sapa dekat sini pernah pregnant twins? Last scan 10w nampak 1 je tapi saya rasa pregnant kalini rasa lain,rasa lebih berat, perut nampak awal, seawal 14w dah rasa pergerakan bby dan terasa bby aktif betul.. saya rasa pregnant twin., tapi nak tunggu scan kk lambat lagi.. sapa ada pengalaman macam ni sewaktu mengandung twin? Ni pregnancy ke 3 saya #SeriusTanya #twin

10 Balas

Kalau twins memang akan terus nampak 2 kantung or dua heartbeat in 1 kantung. Tapi selalu kalau bukan first mommy memang perut akan besar and cepat rasa gerakan. Kalau taknak tunggu scan kk boleh scan swasta je sis. Lagi pun kk bukan tiap tiap checkup scan. Each trimester scan 1 kali je. Sebab saya pregnany twins. DCDA Twins. 2 kantung. Memang scan tu nampak 2 kantung.

syaaa prgnt twin jgk sma lh kita 17W tpi syaa nampak time 6minggu lagi ada 2 telur . skrg bsr dah cumaa syaa tdk dah rasa gerak sngt .berat bdan syaa naikk turun jak .tpi bby dlam sihat jak.and perut sya kcil jer 🤣. bby twin biasanya kkia akan lebih kerap scan mcm sya blik2 scann . scan dkt knlik swsta lah sis . mcm sya byk kali scan swsta 🤣 sbb frstime jdi mom.

subsequent pregnancies memang akan rasa movement lebih awal sebab kita dah familiar dengan rasa tu. SIL saya 6th pregnancy dia first trimester dah rasa baby gerak. and memang perut nampak lebih awal sebab otot abdomen dah lebih longgar, tak sekuat masa pregnancies awal2 dulu, faktor repeat pregnancies + umur. tapi kalau betul twin, tahniah.

saya scan minggu ke 8 baru nampak dua kantung. kalau rasa tak yakin, better check dgn clinic swasta. saya masa dapat tahu kembar pun masa check dkt clinic swasta. pastu masa buka buku pink terus inform dkt doctor kk and mereka buat tvs untuk lebih nampak sebab kandungan masih kecil.

boleh try scan swasta.. Sono ke.. preg twin, memang rasa pergerakan lebih awal.. rasa lebih berat perut.. rasa lebih mengah.. berbanding preg seorang..

sy pregnant twin. ms 6w dh nmpk 2 kantung. 8w perut dh besar.. mcm 3bln pregnant wlaupun berat bdn turun.. tp 17w bru rase..

cuba scan swasta dulu..tapi saya masa scd pregnancy memang rasa pergerakan bby cpt brbndeng anak first.

Alhamdulillah sy prgy yg ke 8 ni Allah BG twin.. Sy scan swasta sis.. cuba scan swasta sis..

scan swasta hihi

Scan swasta