Terasa keras di bhg ari2

Hi mommy2 nak tanya, skrg sy pregnant 13 week, tpi lately ni bila pegang dkt bhg ari2 tu rasa mcm keras2 sikit, is it normal? Risau pulak sbb xprnh rasa mcm ni

2 Balas

normal rasanya sbb nurse yg cek sy masa sy nak buka buku pink dia ada pegang bahagian ari² dan sebut "keras sikit dan mmg ada". Mmg ada tu dia refer pada janin yg dah mula utk membesar. Dia cek kalenjar susu & mula nampak tanda nak keluar susu juga.

mmg kalo kita prgnt perut kita akn keras padat. tu normal kalo lembik je tu buncit berlemak namanya 😁

2y ago

Terima kasih mama tolong respon🤗 alhamdulillah, baby dh makin besar kot ye sbb tu rasa keras