Anak no 2 tantrum

saya skrg 36weeks. kena bersalin 37weeks. pregnant anak ke3. bila mengandung ni anak no 2 tu tantrum teruk sgt. ni rasanya nak keluar lagi mengamok siang malam pagi . ni 1pagi sampai pukul 5pagi mengamokkk sbb tgk youtube tk jumpa video dia nak tu. saya tk bagi gadget kerap tapi entahlah dia sedar ngamok macam kena pukul. sampai tktahu nak buat apa dah . saya jenis cool je. tapi rasa emosi saya penat sgt bila dgr. saya jadi trauma pulak nk mengandung. jarak pun dalam 3tahun dgn skrg. bila anak tantrum tktahu nak buat apa. saya pun tktahu nak explain macam mana. saya rasa tk kuat bila anak mengamok tantrum macam ni. dgn badan badan pun dah sakit.

5 Balas

same dgn saye .sblum pregnant anak no 2 oke je..bawak jalan mane2 elok dok dlm troli/stroller...tapi bile tahu pregnant...allah die punya tantrum.....nak dine in kat kedai makan pon tak boleh....taknak naik stroller/troli....dan hanya nak dgn saye...tak boleh berjauhan langsg...tapi da hujung2 nak bersalin ni...alhamdulillah die mcm paham sndri saye da tak larat nak dukung die....die sendri beralih ke ayah die kalau pegi berjalan

1y ago

bestnya memahami. yg saya pulak mmg dia jenis rapat dia ayah dia. tapi masa tahu pregnant mmg meragam nak berdukung kat saya. pastu last last ni perut dah kebawah pinggang dah sakit lagi dia minta saya dukung Allah 😭🥹