Anak no 2 tantrum

saya skrg 36weeks. kena bersalin 37weeks. pregnant anak ke3. bila mengandung ni anak no 2 tu tantrum teruk sgt. ni rasanya nak keluar lagi mengamok siang malam pagi . ni 1pagi sampai pukul 5pagi mengamokkk sbb tgk youtube tk jumpa video dia nak tu. saya tk bagi gadget kerap tapi entahlah dia sedar ngamok macam kena pukul. sampai tktahu nak buat apa dah . saya jenis cool je. tapi rasa emosi saya penat sgt bila dgr. saya jadi trauma pulak nk mengandung. jarak pun dalam 3tahun dgn skrg. bila anak tantrum tktahu nak buat apa. saya pun tktahu nak explain macam mana. saya rasa tk kuat bila anak mengamok tantrum macam ni. dgn badan badan pun dah sakit.

5 Balas

anak kedua saya pn sma kuat tantrum. umur dia 1y7m saya pregnant.. dr awal dia manja smpi hri ni 39w3d penat sangat jaga dia perlu byk tenaga. nasib baik ada kakak dia cuti sekolah. suami ckp sabar saja nikmati moment ni sekali saja. kadang emosi saya pn tdk stabil.. pandai marah tinggi suara dkat anak😔..lepas ni saya tutup kilang dah🤭 anak 1st umur dia 14thn baru pregnant kedua. so skrg umur sya pn dh penghujung 30an.. tdk larat lgi nk tambah anak.

orang kata pembawakan tu .. dia tahu adiknye nk keluar .. sama laa mcm anak saya , sebaya anak sis jgk kuat mengamuk ade jee nak di ngamukkn . masa awal2 saya pregnant okay je , makin baby nak kuar dia pon jdi lain . tapi saya selalu pujuk dia , dan bgi dia sayang adik dia dkt perut , skrg alhamdulillah da mkin okay kurang ngamuk .. saya pon tgh tunggu hari jgak ni huhuu . moga dipermudahkan urusan sis dan ibu2 yang bakal melahirkan🤲♥️

1y ago

bersalin awal sbb gdm on ubat. hehe

same dgn saye .sblum pregnant anak no 2 oke je..bawak jalan mane2 elok dok dlm troli/stroller...tapi bile tahu pregnant...allah die punya tantrum.....nak dine in kat kedai makan pon tak boleh....taknak naik stroller/troli....dan hanya nak dgn saye...tak boleh berjauhan langsg...tapi da hujung2 nak bersalin ni...alhamdulillah die mcm paham sndri saye da tak larat nak dukung die....die sendri beralih ke ayah die kalau pegi berjalan

1y ago

bestnya memahami. yg saya pulak mmg dia jenis rapat dia ayah dia. tapi masa tahu pregnant mmg meragam nak berdukung kat saya. pastu last last ni perut dah kebawah pinggang dah sakit lagi dia minta saya dukung Allah 😭🥹

maybe pembawakan kot. anak sy pun masa sy mula2 pregnant anak ketiga nie, anak yg kedua kerap buat perangai. sikit2 nangis, sikit2 nak ibu. asyik nak melekat dgn ibu. org kata sbb dia dah nak dapat adik. so sementara kita belum bersalin lg nie, spend time byk2 ngan dia. pujuk dia, syg dia. sbb dia still perlukan perhatian dr kita. nt baby dah keluar, in shaa Allah dia okay.

1y ago

yekeeeee, okay baik terimakasihhh. saya cool jeee tapi saya rasa emosi saya penat kadang kadang. sbb bila dia tantrum tu mmg takleh bawak bincang langsung 😌

selalu la pasang surah apa2 BG dia dengar. sy skrg un 35w.jr 3tahun anak no 2 ni ... Alhamdulillah sejak sy tahu sybl prgnnt no3 sy hari2 pasang surah ibu mengandung.. baby dengar dia dengar ...xde meragam cuma kali abg nya kacau dia akan nangis. tu pun sikit²..istighfar banyk²...

1y ago

anak no 2 ni mmg sejenis tidur kena pasang ayat ayat Al-quran ni. takboleh tidur sunyi 😂🫶🏻