Ada mumy yg ncm saya ke?

saya semalam start 7am - 12pm muntah non stop, sbb ada oder foodpanda, oder nasi goreng tomyam dgn barli panas. dh minum barli separuh plastik bru perasan warna air dia keruh nk ke coklat dah terus stop minum. selepas stop minum muntah tk berhenti la. then hrini pgi g kja cam biasa 8am-5.30pm kt tmpt kja pon sama non stop muntah sampai lembik dh. balik dri kja g klinik swasta yg panel company, doc tu ckp just gastrik teruk. dia cuma bgi ubat angin 1 botol je then blik mkn 1 sudu. pastu try ratah ayam dlm tomyam ni. blum rsa nk muntah lgi.tpi alhamdulillah baby aktif hrini walaupun perut mumy kosong. ade ke yg mcm saya? saya first mom biasalah kita ni tkot nk g hospital. bru 34 weeks

1 Balas

Jika berterusan 48 jam muntah, risiko dehidrasi. Pergi ke klinik. Minum air kosong secukupnya.