craving bende manis..

sape kat sini craving bende manis manis masa preggy ni.. saya lately ni sgt craving nk mkn yg manis manis je.. tak bgs kan utk kesihatan. help me please,mcm mana nk atasi

20 Balas

Saya lps minum air gula craving bnde manis teruk. Sblum ni nk yg masam n pedas. Sbb sya nk sgt jaga pemakanan. Saya akan amik satu suap bnde manis lepas tu telan air masak bnyk2 smpai kenyang 😂 mental kene kuat jgk. Mcm cacing kepanasan juga kalau tp dpt bnde manis. Tp itu la at least akan ada stu suap saya akan mkn then telan la air msk or buah.

Mkn sikit2 buat lepas teringin je takda masalah. Bukan apa, masa pregnant ni hormon tak stabil kdang badan tak dapat proses dgn baik, tu punca boleh dapat Gdm tu.. kandungan gula bila dah masuk dlm badan, walaupun kita minum air kosong byk sekali pun ia tetap tak dapat ubah kuantiti gula tu..

Dh craving sgt nk wat cmne...sya pon same mcm sis, suke sgt mkn bnde2 mnis, slagi bole mkn ni sya mkn jek 😅🤭 kng dh pantang nty dpt tgok jek...tpi memg btol pon ap yg sis ckp ianya xelok sgt, tpi lbih kn mnum air msak jgak sis bia balance...

Mkn je awk... Biar dlm kuantiti yg terkawal Mcm ank 1st saya tak da craving benda manis Ank kedua craving dia astaga teruk sgt2 sampai nak minum air coca cola setiap hari. Mmg pembawakan la sbb saya je is tak suka minum air gas.

Sama mcm sy.. Slalu craving bnda2 manis especially coklat la.. Tpi bila makan mesti loya2 muntah keluar balik. Jadi untuk atasi rsa keinginan ni.. Sy makan biskut coklat. Tu pn xbnyak boleh makan..

Its normal. Try gantikan dgn healthy food mcm buah2 atau jus manis yg semula jd. Sbb mostly ramai yg craving manis2. If u da mkn makanan manis. Bykkam minum air masak utk bilas blk. Takut GDM

Sya craving mknn pedas2..xpds rsa xsdp..skng bnda mnis cm coklat cadbury snicker plk sdp..tak twla boy ke gurl..bru 17 mnggu..nk tw jgk gender baby sbb sronok tgok bju yg comey2..😅😅

saya mkn manis juga, susah nak stop. pisang cheese, coklat, cake, dessert dessert semua. Tapi saya banyak minum air masak je. kadang2 je minum air manis mcm seminggu 2 kali air manis.

Nk mkn berpada2..takot sangkut kencing manis masa preggy..kalau dh setel minum air gula..result pun ok..ok la nk selalu mkn..tp tetap kne beringat..🤭

Sama la. Suka sgt mkn mnis, masam2 xpndg pn. Smpai kena gdm on d/c 😅 tpi wpn gdm sy mkn je mknn mnis, xpntang sgt. Cume berpada2 je la