Craving makanan manis

Bila saya menyusu bayi, saya kerap lapar dan craving makanan manis. It's not that i craving the whole cake tapi nak kena rasa jugak makanan manis. At the same time saya risau kesihatan saya. Sebab setiap kali lepas makan nasi saya akan cari coklat. Kenapa saya asyik rs nak makan manis dan kalau saya tak dapat saya rs sedih dan stress. Bahaya tak ye saya macam ni 🙁

2 Balas

Samalah kita 😭 ingat saya sorang je macam ni. Memang sebelum pregnant saya jarang makan benda benda manis. Tapi sejak pregnant and menyusu baby, memang setiap hari kena ada makan/minum benda manis. Kalau tak saya pun macam awak rasa sedih and stress

sis, saya pun rasa benda yang sama. kalau dulu saya akan minum air manis mcm milo @ coffee satu hari sekali je itu pun waktu pagi. sekarang bf anak2, asyik craving je 😭

1y ago

Kan sis 🥲 I feel you