Tak rasa lagi pergerakan baby

Saya sekarang tengah pregnant 25 minggu, normal ke tak rasa pergerakan baby? Risau pulak bila ramai yg start tanya2

8 Balas

1st of pregnancy ke ? If yes memang ada lambat sikit nak rasa gerakan baby dear. Seawal 12 week ke atas baby dah pun mula bergerak. But like the other mom say, ikut ketebalan kulit perut kita jugak laa 😊 Don't worry, if sis dah jumpa doktor & doktor pun ckp condition baby is baik² jer, i think there should be okay . Tapi nak bagi puas hati untuk tahu lebih lanjut tentang keadaan si baby d dlm, boleh jer kita pegi scan 😊

4mo ago

Takpe, its okay. Tak lama lagi sis akan rasa movement baby tu 🤗 Ia bergerak like bubble or gelembung² dekat dlm perut. Kadang rasa mcm angin lalu tu

Dia cam ikut ketebalan perut u sis. Also selalu kalau first baby u akan rasa lambat sikit bukan sebab apa, sebab kita akan confuse ni baby gerak ke perut berangin 😂 jgn risau k, ikut buku pink, selalu ikut check up so kita tau perkembangan baby ya. Ada org siap beli doppler tu nak dgr sendiri jantung baby kt rumah 😂

4mo ago

tulah macam nk beli jgk doppler. hehe

sy 25 week pon rasa perlahan ja dia kick comel2 gituu , g buat 5D scan dalam perut tu bukan main dia gerak2 , cuma kita xberapa nk rasa sgt .. siang kita banyak bergerak mmg xkan ad rasa .. time malam nak tido awak usap perut awak dulu , sy rasa mcm xbergerak sy g minum air kelapa muda fresh2 jgn letak ais ..

ya btul ikut tebal perut sis.. tpi sy badan berisi juga ni.... tpi sy sdh rasa pergerakkan baby dlm seawal 14weeks..... smpai la skrg 26weeks.. active btul c baby pusing laaa tendang2 laaa menari kali dia ni hahahah

4mo ago

besttnyaa rasa awal. hehe

1. Lapisan kulit perut agak tebal 2. Anterior placenta. 3. Ada je pergerakan baby cuma kadang2 mommy mungkin tak sedar sebab kita busy kerja. Apa2 pun doa baik2 je mommy. Semoga baby dan mommy sihat2 🥰

If u 1st prgnt mmg lmbt,sy dulu 23w baru rasa tu pun slow je tp 2nd prgncy ni seawal 18w dh terasa even jenis lemak tebal 😂 skrg 25w aktif dia dh mcm 7/8months je

sy 25 minggu masyallah bby aktif sgt😂...masa start rasa tu trimester 1 dh rasa dia gerak Smpai trimester dua lagi lah bergelombang2 perut😂

Ikut ketebalan kulit sis. Kalau chubby2 lambat siikit dapat rasa. Saya kurus,19week dah rasa kicking😁

4mo ago

Masa 19week ke 22week tu baby tak berapa nk aktif sgt. Dia aktif waktu mlm jer. Kalau awak rasa risau, awak cuba la scan dkt swasta. Insya Allah semuanya oky