Risau

Hai saya first time pregnant, dh masuk 20 weeks tapi tak rasa sangat pergerakan baby. Risau pulak kalau baby tak aktif. Nak tanya korang bila kita betul2 dapat rasa yg baby gerak dalam perut ye? I mean yg betul2 dapat nampak tendangan/ gerakan dia.

2 Balas

kalau rasa was², bgtau nurse..nti nurse akn refer pd doctor ya...lg puas hati..kdg² bkn sbb tk aktif...tp kita tk prasan bila dia bgerak..lg² time kita bz..

Saya pun mse pregnant 20 week kurang bergerak sis..biasa 24 week bru baby aktif bergerak