bayi kurang bergerak tapi kerap mengeras

Saya sekarang 38w, sejak akhir2 baby kurang bergerak..pukol 5/6 ptg baru cukup 10 Kali gerak..tu pun slow je.. tapi kerap Pula mengeras..kenapa ye..betul ke orang cakap bila baby dah masuk laluan Kita x terasa sgt gerakan tu..cuma tekanan nak terkencing..

5 Balas

mgkin dh dekat nk brsalin....mcm sy ritu,,prgerakan makin lambat...nk dpt yg kuat susah sgt...seminggu sblom brsalin slalu dh pukul 7pm bru ckup 10,tu pon pujuk suh gerak bgi kick(sy mmg akan tick kick paling kuat)smpai hari sblom brsalin pon pukul 8pm bru ckup 10tick... pukul 12pm start contraction...brsalin 39w6d

if kita busy @ terlalu penat .. lg lmbt bergerak.. sbb ruang da mkin sempit & baby da besar.. sy slalu mkn coklat @ mnum air sejuk so baby aktif .. takpun psg alunan ayt alquran .. lbh2 psg surah maryam & yusuf ..baby cpt aktif..🥰

Saya pun sama..harini dah 39 mggu 1 hari,ada hari baby aktif..ada hari baby slow sgt dan byk mengeras

sama mcm sy jga.tp doktor ckap normal sbb ruang smkin kecik tuk bby bguling2 dlm perut..sy 38w5d

standby untuk ke labour.