baby kurang gerak

hi, baby kurang gerak maksudnya sehari tak cukup 10 gerakan atau kurang aktif macam selalu? saya keliruuu, selalu ptg dah cukup 10 tapi harini macam slow je hmm #firstbaby #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing

5 Balas

perut kita dh padat jd ssh nk rasa pergerakan.jd kita kena alert lh pergerakan bby.sm mcm sy ank sy pun slow je pergerakn dia xpi ckp 10 grkn.sy klu nk rasa bby ni aktif sy akn mkn/mnm benda yg manis2 sejuk2.mmg aktiflh bby sy.selalunya waktu mlm plng aktif sekli.

Saya dah 38w, memang baby gerak tak sama dah sbb dah padat, kena alert saya kalo rasa baby tak aktif saya gerakkan perut sambil cakap dengan baby. Macam kita kejutkan dia tdo yang Lena hehehehehe

sis ada respond baby ? minum makan baring usap² perut . baby ada gerak tak ? kalau tak cukup 10 mmg kena pergi hosp

8mo ago

tp gerakan dia tak cukup 10 kan , kalau sis rasa tak kena better check

9pg-9mlm mesti cukup 10x. slp 9mlm bby mesti msh ada gerakkan juga

awk dh brpe week

8mo ago

37 weeks