Kerap ngeras kurang gerak

Sy 38 mgu 6 hari. Baby kerap ngeras dan tk gerak sgt. Rasa pun sikit je. Bila sy goyang2 dia jadi mengeras. Mengeras pun mmg kerap dan rasa sakit mcm senggugut tu. Kenapa ye agak2. Normal ke atau perlu ke hospital

8 Balas

Sy masa 38 minggu baby kurang gerak dan perut rasa tegang2 keras tu..sy xsedap hati,sbb keadaan xmacam biasa walaupon xrasa sakit apa..sy ajak suami p PAC..cek ctg mmg mendatar je graph..doktor cek jalan dh 3cm kena tahan wad..tp sy xrasa sakit apa..esok nya bukaan 5cm pon sy xrasa contraction..dah masuk laborroom pecah air ketuban baru rasa contraction..selamatlah lahir seorg baby girl❤️..jadi,p lah hospital ya,cek ctg..kalau nanti dh cek nurse suruh balik pon xapa..semoga dipermudahkan urusan awak..🫰🏻

sy 38mggu 4ari smlm g klinik cek perut,,SME MCM sy mengeras je tp tanda2 xde,misi klinik ckp normal sbb dia padat,jd sy x g hospital,,jji gerakan bb ckup 10x,smga semua slmt, lg 10ari deu date xsabar doh ase nk jumpa bb

Terima kasih semua. Saya da pegi pac. Ada bukaan 2cm. Tpi doktor nak induce sbb baby tk byk gerak da dua kali. Risiko meninggal dlm perut tinggi. Doakan sy ada bukaan sendiri sebelum masuk belon

8mo ago

inn shaa allah, semoga semuanya baik2❤️. awak larat berjalan tak? byk kn berjalan. buat exercise utk cpt kn bukaan. doctor ada bg tempoh x. lebih baik follow nasihat doctor dn jgn ambik risiko ya. mana2 proses kelahiran yg awak lalui semuanya sakit. xde yg tak sakit. yg paling penting awak dan baby selamat❤️

pergi hospital bahagian PAC. sebab awak dh cukup term utk bersalin pon dear Make sure semua brg2 standby dlm kereta. buku pink bwk juga

Kena p hosp , sebab ada kes baby meninggal dalam perut lg 2-3 hari dari tarikh due, kurang gerak tu yg risau

Better pigi pac sis sbb baby dah kurang gerak bahaya tu .

dah sampai masa dah tu.. moga dimudahkn..

Pergi hospital