Baby tak gerak 26 w

Hi, saya nak tanya normal kan dah terasa gerakan baby starting 24w? Baby saya aktif dia bergerak sebelum ni tapi lepas puasa dah tak kurang terasa gerakannya, Dan kerap kali jugaklah rasa mengeras, bila ke hospital dr cakap normal je. Normal atau saya yg telebih paranoid?

2 Balas

Tanya tak pada doktor adakah sebab puasa? Apa nasihat doktor? Jika awak risau kandungan, ada rukhsoh bg ibu hamil dlm hukum berpuasa iaitu diharuskan berbuka dan ganti puasa serta bayar fidyah. Islam itu mudah.

mengeras tu normal, braxton hicks. yang tak normal kalau kerap mengeras, 10 minit sekali mengeras, tu tanda nak bersalin. kalau awak rasa awak puasa, baby kurang gerak, awak berbuka jela.