Contraction

Saya sekarang 33w4d, kalau dalam sehari tu ada masa perut mengeras tu kira false contraction ke? Sebab saya tak sakit apa pun just bila perut mengeras jadi tak selesa dan nak nafas susah.

1 Balas

hi sis ...sihat ke? em kdg2 bile da nak bersalin ni mmg mcm2 perasaan yg kita akan rs kan... contraction nak bersalin tu dia akan kerap tjadi...selang 5-10minit kalau da nak bersalin... so sis kena alert k...kalau perut mengeras kdg2 bb dlm perut kan masih boleh bergerak2...die mgkn ngh main2 dlm perut...berpusing2... cume kalau sis xselesa .. sis bole jmpe doc tuk confirmkan keadaan sis ok... Sy share artikel ttg contraction yg mgkn bole bantu sis ...❤️ https://my.theasianparent.com/bagaimana-rasa-kontraksi

2y ago

Puan pernah rasa gastric, mcm perut mencucuk? Tu la rasa mcm sengugut n contraction. Puan pantau je. Kalau perut mengeras, Puan kena relax. Jgn buat keje apa2 dlu.