contraction

mommies, nak tanya contraction tu datang sekali dgn perut mengeras ye? saya ada rasa sakit macam senggugut tapi baby tak mengeras. tu kira contraction ke? saya dah 37minggu. #pleasehelp #firstmom

1 Balas

Kalau true contraction dia akan dtg sakit mcm senggugut tp 2x lagi sakit dari depan ke belakang dan kadang2 perut akan mengeras jugak. Dtg dia akan kerap. 1jam sekali, 30min sekali, 15min sekali. Mcm tu Kalau false contraction, sakit dia boleh tahan lagi. Dan x kerap. Kadang mungkin pg rasa lepas tu mlm baru rasa balik. Kadang selang 2 hari. Mcm tu la

1y ago

Kalau rasa mcm kerap tu, boleh la get ready ke hospital terus. Tu dah tanda nak bersalin