Sakit bawah perut & Baby mengeras

Normal ke 38minggu sakit bawah perut & baby mengeras? Saya first mom & tak tahu rasa false contraction atau betul2 contraction.

2 Balas

Saya dh rasa dua2, false contraction tu boleh tahan lg sebab sakit pinggang mcm gitu je saya rasa.contraction betul mmg xleh duduk diam dah, kejap2 dtg. Sakit pinggang mencucuk2 dkt ari ari.Pergi pac 2cm, lepastu esok tu dh hlg contraction😂alhamdulillah Dr bg balik dulu sebab stuck 2cm

Salah 1 tanda jgk tu sis. Standby je. Betul2 contraction sakit setiap 5-10minit / turun tanda darah , air ketuban