40w 1d contraction

Macam mana ya nak kira kalau mengeras tapi tak sakit. Tu dikira false contraction ke? Dan ada ke kalau perut mengeras tapi tak sakit, tahu tahu bersalin. Sy takde lagi alami contraction sampai sakit mcm period pain tu. Mommies tlg jawab pls

1 Balas

pnglmn sy, mengeras xsakit smpai 40w4d. pi LR pun sbb misi kk suruh pi. tau2 mmg ada contraction tp tak rasa sakit..jln baru 1cm. tp bg sy klu dh ada tarikh serah diri, better dtg wktu serah diri klu masih xde rasa sakit. sbb klu warded pun nti awk lg stress tgk org bertukar keluar masuk wad. dkt wad rasa terkepung, nk exercise pun terbatas..xde org nk layan kita.

5mo ago

sy induce 3x, dh masuk LR utk bsalin normal. tp xde rezeki kepala bby masih tinggi dan ketuban dh kering. proceed emergency czer.