Baby (28week)

Saya risau. Nak kira gerakkan baby, baby kurang gerak. Kadang, lambat gerak. Saya pergi ospital, doktor cakap.. jantung & gerakkan baby dalam kandungan ok.. normal.. Tapi kenapa baby saya slow je gerakkan sejak 28week ni? Sebelum ni ok je.. Ada yg cakap baby mungkin suka tido.. tapi saya tak tahu nak percaya ke macam mana.. saya risau.. #ingintahu

16 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

baby kuat tdo ataupun mmg jenis kurang lasak.. kata org biasanya baby girl... wallahualam.. blh mnum benda sejuk or manis insha Allah mereka akan gerak2.. atau baring ngiring kiri sambil usap2.. kalau sy waktu berjalan/berdiri mmg kurang rasa gerak2 tapi kalau duduk menyandar dan baring dia punya aktif mcm tngah main bola 😂

Baca lagi
3mo ago

sy baby girl, tapi dia punya aktif sampai nampak kpla lutut dia timbul 😂