Baby (28week)

Saya risau. Nak kira gerakkan baby, baby kurang gerak. Kadang, lambat gerak. Saya pergi ospital, doktor cakap.. jantung & gerakkan baby dalam kandungan ok.. normal.. Tapi kenapa baby saya slow je gerakkan sejak 28week ni? Sebelum ni ok je.. Ada yg cakap baby mungkin suka tido.. tapi saya tak tahu nak percaya ke macam mana.. saya risau.. #ingintahu

16 Balas

Sy pn sama awak baby kurang gerak. dh 31w. tp bila scan semua ok .Sy tanak terlampau fikir.

2y ago

sama sis saya pun 31 week baby rasa macam baby kurang gerak malam je baru ada gerakan siang 2-3kali je kadang² rasa takut bila pergi klinik doktor scan dan kata baby ok dan jantung baby pun bunyi ok je normal

sama situasi.. kadang tu pujuk baby.. pliss sayang baik2 shj.. jangan merisaukan ibu ya..🙃

baby mmg suka tidur , cube mkn benda manis dan benda sejuk mcm aiskrim ke nti dye gerak

Asalkan sehari cukup 10 gerakan within 10 hours should be okay

Ibu kene aktif sikit, lpastu rajin2 gosok dekat perut.

klu sy bby sy ekut jam utk dy brgrk